Hem Inlägg RSS Länkar


Dödsspel och 80:tal

Upplagd av Mr B kl. 01:00
Att artiklar som denna, om "dödsspelet Farcry2" i samband med skolmassakern i Tyskland, fortfarande trycks får mig tro att vi fortfarande lever på 80:talet och Ryssen är farlig och alla ska spola kröken och titta på filmer med Björn Skiffs i huvudrollen. 80:talet ligger ju väldigt nära de första 4-5 åren av 90:talet. Så här i efterhand är det svårt att greppa hur otroligt lamt vårt land var under de åren. Lars-Gunnar Björklund och Lasse Kinch som kommenterar hockey. Eller PA Gullö. Det kommer mera mer Martin Timell var ju riktigt bra iaf, tur det.....

Men nu svävar jag bort, men seriöst..det var inte bra. USA kan man kritisera för mycket men de producerade ändå vettiga saker som ALF och Seinfeld och har överlag haft enormt bra sportkommentatorer. i 10 års tid hörde man bara "skjut högt" och "åk mycket skridskor" i TV3.

Canal+ har idag enormt bra hockeysändningar och de har experter som förstår sporten hockey. De förstår att när Per Ledin står och putar ut med röven in mot plan 1 meter från sargen så är det hans eget fel om han får en tackling och flyger in i sargen med huvet först.

Men att man 2009 kan skriva en artikel och publicera den i Expressen där man kallar Far Cry 2 för ett dödsspel är som att ta 25 år tillbaka i tiden. Lägg ner lite energi på att skriva en vettig artikel..Dödspel alltså.. vilket jävla påhitt.

Dödsspel. Jag spelade Gunsmoke som 7 åring inte springer jag runt med en AK5:a och skjuter ner folk nere på stan.
Även om det grafiskt ligger långt ifrån dagens spel så handlar det i stora drag om samma sak. Det är trots allt fantasin som man använder i samband med ett spel eller film som gör att man lever sig med i det. Men det stannar där för 99% av människorna. Tyvärr som kommer tragedier alltid att ske och media och en viss typ av människor vill alltid leta anledningar till varför det kunde ske, tyvärr kan man inte alltid hitta några för många av de tragedier som finns i världen.

"
the world ain’t all sunshine and rainbows".
Det är därför människor lyssnar på musik, spelar
Tv-spel eller ser på film. För även om livet är roligt så vill vi fokusera just på den aspekten av det och förstärka den.






0 Response to "Dödsspel och 80:tal"