Hem Inlägg RSS Länkar


Wii = Hannah Montana ?

Upplagd av Mr B kl. 10:05
Körde bil och var less på att höra samma skivor för 50:e gången så mina tankar flög iväg till tv-spel och musik. Om en spelksonsol var en grupp eller sångare vem skulle då de va. Första som jag tänkte på var hur extremt kommersiell Wii är. Den verkligen spottar ut olika tillbehör och väldigt snabbt utvecklade spel. Alltför att spinna på den stora hypen som Wii rört upp. Den är inne just nu, hur kan vi tjäna så mycket pengar som möjligt på den. De största anledningen till Wii stora framgång är att de nått ut till den målgrupp som tidigare inte varit så intresserad av Tv-spel.
De gillar enkelheten och hur simpla många spel är utan att kritiskt granska kvalitén på vad de spelar, inte lika hårt som en traditionell gamer.
Först tänkte jag att Wii är lite som Hannah Montana, men att sjunka så lågt var ändå att ta i. Wii ändå har vissa kvalitetsspel som tilltalar oss som vuxet upp med Nintendo. Men överlag är det 85% dåliga och billigt utvecklade spel tillsammans med plastiga associerar som ska framhäva spelkänslan.

Wii = Britney Spears



PS3 som lanserades som den klart dyraste konsolen och den med bäst prestanda. Den skulle tilltala den som vill ha det dyraste och rimligen den bästa som man kan köpa för pengar. Trots att den nått många köpare så har den mötts av en hel del kritik på bristen av exklusiva spel och att man hittils inte visat varför den i grunden ska vara en tekniskt bättre konsol är sin största konkurent för den målgrupp som den söker.
Har man ett tillräckligt stort intresse och tålamod är PS3 är riktigt bra köp. Den kommer hålla länge och växa med åren.

PS3 = Nine Inch Nails



Xbox360 känns som den blivit valet för den som tittat på vilken konsol som har de mest traditionella spelen för hardcore gamer och till det bästa priset. Plus i kanten för att den med det låga priset för Arcade varianten även tilltalar dem som gillar lite mera genomarbetade partyspel och kanske inte siktar på de tyngsta spelen. Det är faktiskt helt galet att Xbox360 Arcade är 700-800:- billigare än Wii trots en enormt mycket bättre prestanda och utbud. Microsoft kommer enligt rykterna att presentare sin egen Wiimote på E3. Återstår att de om de kan plocka mera av casual gamer kakan av Wii.
Långvariget och livskvalitén kan ifrågasättas men allt går att ersätta om man har Microsoft i ryggen. Går den sönder så skickar de en ny och en ny och en ny.

Xbox360 = Guns N Roses

0 Response to "Wii = Hannah Montana ?"