Hem Inlägg RSS Länkar




Okej en del av dom här spelen skulle jag faktiskt vilja spela bara för att se hur dåliga dom är.

10. Wii music - Wii

Här verkar recensenterna oeniga, det har inte bara fått dåliga betyg. Level skriver t.ex.
"...så är Wii Music en söt och i allra högsta grad nyskapande produkt." och gav det 7 av 10 i betyg.
Gamespot skrev "The game is charming and can be fun for short periods of time, but unless you're buying it for a young child, it's difficult to recommend as a purchase because older children and adults aren't likely to get more than a few hours of entertainment out of it." och gav spelet 6.5. Sen varierar betygen från 2.5 ända upp till 9.

Spelet var ursprungligen tänkt att släppas vid releasen av wii:et men fick inte release förrän nyligen. Spelet går ut på att vifta på wii kontrollerna och trycka på knappar för att efterlikna olika musikinstrument. Och så långt verkar allt vara bra, men små barnsliga miis och dåliga midilåtar är inget upplägg som det känns som jag skulle betala pengar för. Men om jag fick spelet skulle jag prova det. Det här spelet är nog inte det sämsta men det räcker i alla fall till för att komma in som nr 10 på listan.

9. Legendary - PS3, Xbox 360, PC

Ett till spel som kommit ut nyligen och förtjänar en plats på listan är ett spel utvecklat av Spark Unlimited (Call of Duty : Finest hour och Turning point : Fall of liberty). Storyn verkar väldigt lovande : En mästertjuv luras till att bryta sig in på museum i New York för att, ovetandes om vad han gör, öpnna pandoras ask. I och med detta släpper han lös allehanda monster och förstörelse över världen. Men här slutar allt som är bra med spelet, som fått 2 av 10 i Superplay och 2.3 på ign.com. Att spelet delar grafikmotor med GoW 2 går tydligen inte ens att se. Jag tar några citat för att det ska gå att förstå hur dåligt spelet är.

"Spark Unlimited har hittat sin nisch som spelbranchens Ed Wood. Och Legendary är deras magnum opus" -
Super Play

"If you need a shooter, look elsewhere, because Legendary isn't close to what its namesake claims to be." Ign.com

"Perhaps the most fascinating aspect of Legendary is that it prepares you for a sequel, which in this case is less of a tantalizing tease than it is a full-on threat." - Gamespot.com

8. Cruis'n - Wii

Cruis'n är en, rätt medioker, arkadspels franchise från Midway men det här spelet till wii är en direkt portning av The F
ast and The Furious, ett superkasst arkadspel som bygger på filmen. Midway saknade licensrättigheter och fick klistra på namnet Cruis'n istället. Kontrollen är helt värdelös och grafiken påminner om ett dåligt N64 spel i högre upplösnin. Gamereactor skriver : "Detta är, mina damer och herrar, grafik som kommer att få dina ögon att gå i pension.".

7. Castlevania Judgment - Wii

Det är ingen hemlighet att vi här på Gamer-Booze tycker att Castlevania - Symphony of the Night är ett av dom bästa 2D plattformsspel som har gjorts, Castlevania serien överhuvudtaget innehåller många bra spel. Jag spelar just nu Castlevania III - Draculas Curse (NES) och tillhör även en av dom som tyckte att Castlevania 64 var bra (åtminstone då, har inte spelat det på flera år), men det här spelet verkar allt annat än bra. Överhuvudtaget att göra ett 3D fighting spel på Castlevania temat känns för mig lite tråkigt och sen släppa det till Wii som, måste jag erkänna, börjar kännas som en last-gen konsoll. Nej det här spelet skulle jag inte ens vilja spela av respekt för Castlevania serien. Några avslutande citat:

"...everyone should just cross their fingers that the next game to bear this franchise's once vaunted name is p
ut together with a lot more care." - Gamespy

"Castlevania's switch from 2D side-scrolling to 3D fighting is an endless stream of missteps that will frustrate even series devotees." - Gamespot

6. Shaq Fu - Mega Drive, SNES

Ett spel som av många räknas som det sämsta spelet genom tiderna mest på grund av sin värdelösa spelmekanik och kontroll. Grafiken är faktiskt inte det sämsta som skådats utan faktiskt hyfsat bra för sin tid. Spelets stjärna är, som titeln avslöjar, ingen mindre än Shaquille O’Neal! Istället för att hålla sig till basket, som han ju är bra på, så spottade han ur sig dålig underhållning på 90-talet. Allt från filmen "Kazaam", som är en av dom sämsta filmerna ever, till hans fruktansvärt värdelösa debut rap-album "Shaq Diesel". Det här spelet är absolut inget undantag från hans övriga försök till underhållning (läs: försök att tjäna ytterligare stålar). Det här spelet skulle jag faktiskt kunna ladda ned om det kom på VC bara för att se det mest hånade spelet i spelhistorien in action.

5. Anubis II - Wii

Som tur är står II inte för del två utan för namnet på huvudpersonen Anubis den andre. Anubis styrs med nunchuck och svingar sin spira med remoten. För att göra spelet rättvisa måste man se det in action därför har jag lagt in ett klipp här istället för en bild. Jag bifogar även ett citat från Gamespot.com. Och by the way spelet har bara en fruktansvärd midilåt som spelas om och om igen.

"If you play it, you can never get back the three hours you wasted on this unique brand of torture. "

4. Big Rigs : Over the Road Racing - PC

Ja, var ska jag börja... jag försöker väl översätta fritt en beskrivning från Wikipedia. Det finns tekniskt sett inga hinder i spelet. Man kan köra av och på vägen, upp och ner för 90° sluttningar, igenom hus och träd och utanför kartan ut i den gråa tomheten utan att tappa det minsta fart. Backar man så ökar farten oändligt och genom att släppa backknappen tvärstannar man ändå. Spelet innehåller fem banor men bara fyra av dom fungerar. Den sista banan "nightride" fungerar bara på samma sätt som exit knappen.

"Just how bad is Big Rigs: Over the Road Racing? It's as bad as your mind will allow you to comprehend." - Gamespot.com

3. Superman 64

Hur kan ett spel med nån som har så många coola superkrafter gå så fel? Jo, om man inte använder sig av några coola superkrafter alls nästan i spelet förutom den grymma "flyga-genom-stora-ringar-i-luften-med-värdelös-kontroll-kraften". Lex Luthor, det onda supergeniet, har skapat en virtuell Metropolis och fångat Stålmannens polare där i. Han tvingas sedan flyga genom ringar som Lex Luthor hängt upp i luften och krascha bilar, typ i alla fall. Det finns väl andra grejer att göra och en del superkrafter att hämta men det gör ändå inte spelet bättre. Gametrailers rankade det här spelet som det sämsta spelet genom tiderna.

"It serves no purpose other than to firmly establish the bottom of the barrel" - Gamespot.com

2. High School Musical 3 : Senior Dance - Wii

Jag pallar inte ens att göra någon research på det här spelet, det symboliserar allt jag hatar med underhållningsindustrin. Typ Energy-skit-massproducerad-bajs-musik och substanslös-okreativ-efter-mall-genererat-av-pengamaskinen-hollywood-film-och-direkt-till-spel-för-att-tjäna-ännu-mer-pengar-skit. Jag minns när Disney var magi, sjöjungfrur, storslagna sagor och lejonkungar. Det finns inget kvar för mig där längre. Jag tänker uppfostra mina barn att tänka fritt och göra som dom vill, men jag tänker inte köpa "High School Musical 3 - Senior Dance" åt dom, om så alla andra barnen har det och dom ber mig på sina knän.

1. E.T. - Atari 2600

Vi har skrivit om det förut och gör det igen fastän vi inte spelat spelet. Läs Mr. B's inlägg om Julbesvikelse 1983 för att få bakgrunden till spelet, jag ska istället ta upp själva gameplayet. Spelet består av 6 skärmar och börjar i en skog. Man ska samla ihop 3 delar av en telefon för kunna ringa hem så att ett rymdskepp kommer och hämtar E.T.. Man får leta efter dessa delar i hål i marken. När manramlat ned i ett hål, i typ 90% av fallen finns ingen telefon del där, så gäller det att försöka
ta sig upp igen. Detta gör man genom att sträcka på halsen eller sakta levitera (svårt att säga med den dåliga grafiken) och detta tar lång tid. Sedan gäller det att trycka på en knapp i rätt sekund annars får man göra om allt igen. Hittar man alla delarna och ringer efter rymdskeppet har man bara en viss tid att ta sig tillbaka till det igen och om man klarar detta så börjar spelet om igen. Spelet och grafiken är så usel att startbilden beskrivs som det bästa med hela spelet.

1 Response to "Spel som jag inte har spelat och inte skulle spela ens för bärs"

  1. lina Said,

    Länka till inlägg som du pratar om, jobbigt om man börjar läsa nu att leta igenom så man hittar just det inlägget =)