Hem Inlägg RSS Länkar


1 game and 1 beer

Upplagd av Mr B kl. 15:47
St Peter's Brewery
St Peter's Winter Ale
6,5 %
25.80 :-
50 cl

Tillsammans med Anchor Christmas Ale håller jag denna som den godaste hittills under julen. Den har en typiskt mustig och lite kryddig karaktär som julöl ofta har men den blir aldrig för tung utan påminner lite om Anchors julöl i sättet som den även har en viss friskhet i smaken. Men på det stora hela är denna betydligt tyngre. Den har en viss rökighet i smaken men inte i närheten av riktiga smoke beers som tex Innis and gun: island cask. Även om det är en mörk och stark öl så bör den testas av öldrickare som normalt föredrar ljus öl.
Ögat blir väldigt lurat av flaskan som man kan tro ska innehåller mera än de 50cl som faktiskt innehåller.


The Darkness har spelats under den senaste veckan. Spelet är gjort av Svenska Starbreeze som är mest kända för att ha gjort ett av de bästa filmlicensspelen som släppts, The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay. Ett spel som kommer släppas i en remake under första halva av 2009. Och om de inte fuckar upp det totalt kommer det att bli riktigt riktigt bra, då menar jag i klass med Gears of war 2 eller Dead Space bra.

The Darkness är baserat på en serietidning med samma namn. Man spelar som en 21 årig som ingår in den lokala maffian men som blir utpekad som syndabock av sin egen farbror. Du blir mördad men återuppstår med hjälp av "the darkness". Spelets handling kretsar kring din egen revansch för att din tjej blivit mördad och att lära sig kontrolera "the darkness".


cool kille?

Även om man vid första anblicken kan uppleva att man figurerar en levande värld , likt GTA, och har alternativ om vart man vill gå så är man väldigt begränsad om vart man ska. Alla människor i staden verkar hålla till nere i tunnelbanan, för ute på gatan är det väldigt tomt. Spelets karta kan storleksmässigt jämföras med 4 kvarter av GTA IV. Det blir väldigt mycket backtracking till dessa kvarter och beroende på uppdrag så kan man gå in i olika byggnader i samma kvarter. Man återvänder alltid till tunnelbanan som är navet i spelet och där man väljer vilken stadsdel man vill besöka.

Som FPS betraktat är man väldigt begränsad i hur man kan attackera då man inte kan söka skydd på ett smidigt sätt bakom tunnor eller fordon. Man kan inte rulla i sidled eller göra sig svårträffad. Man rör sig dessutom väldigt långsamt. Det känns som man man spelar med en pinne och det ända man kan göra är att skjuta eller inte skjuta. Vapenutbutet lämnar även mycket att önska, ska man göra ett FPS måste man ha ett snipervapen.


Ormarna som utgör The Darkness och sitter placerade på dina axlar utgör underhållning i striderna. Tillsammans med de små Gremlinliknande sakerna man kan framkalla gör ändå att spelet står ut från de mest slentrianmässiga FPS:en på marknaden.

Vad som kunde lyft spelet är om berättandet och handlingen verkligen låg på topp, men det räcker inte hela vägen. Det finns några bitar som känns intressant och man sugs in i spelet. Dels vid mordet på din flickvän och även när man använder sig av "spöken" för att berätta en del historier på det gamla barnhemmet. Röstskådespelarna gör ett bra ett jobb men manuset är inte starkt nog för att göra dem rättvisa.

Grafiskt så är det som jag skrev i ett tidigare inlägg. Tekniskt väldigt välgjort men med väldigt tråkigt design. Vissa banor man spelar känns det som man har spelat 10 gånger tidigare i olika andra spel och det sterila grafiken känns väldigt mycket som ett spel från början av 2000, om än högupplöst.

The Darkness är ett ordinärt FPS med vissa inslag som gör att det står ut och har fått lite mera uppmärksamhet. Men med den konkurrens som finns i genren så finns det bättre alternativ.
Har du 12 timmar över och 150: att spendera så är det ett bra köp. Men om du fortfarande inte klarat spel som Gears of War 1 och 2, Orange box, Dead Space, GTA IV, Crysis, Call of Duty 4, Ghost Recon: Advanced warfare 1 och 2 eller Halo 3 så kan det vara värt att spendera pengarna på dem före du väljer The Darkness.

Betyg: 2,5 Gremlins av 5







0 Response to "1 game and 1 beer"