Hem Inlägg RSS Länkar


Best of the best

Upplagd av Mr B kl. 12:05
Gametrailers.com och Gamespot.com. De 2 största spelsidorna på nätet har börjat släppa vad de anser är Game Of The Year. De har inte kommit till just den utmärkelsen än då de just nu betar av andra titlar som Sports Game Of The Year och liknande.
De mest intressant utmärkelserna som de båda sidorna redan nu gett ut är:

Sports Game Of The Year

Gametrailers.com: NHL09

Gamespot.com: NHL09

Betyg i genomsnitt: 9.0 på 33 recensioner

Att 2 amerikanska sidor väljer ett ishockeyspel framför tex Basket eller Amerikansk Fotboll är stort. Ishockey är en ganska begränsad sport som inte spelas i jättemånga länder på en hög nivå. Även om de finns ligor i stort sett hela världen så är inte intresset speciellt stort förutom i de större hockeynationerna. NHL08 var ett enormt stort steg fram för EA och genren men med NHL09 har de förfinat det ännu mera. NHL serien är den spelserie som jag lagt ner mest timmar på genom åren och med den här generationens konsolerna har den fått ett rejält uppsving. Det har förutom att bli utnänmd till bästa sportspel på dessa 2 sidor även hamnat topp 5 på Levels och Gamereactors listor över årets bäst spel. Det är även nominerat till årets spel på Gamespot.com. NHL09 är det bästa hockeyspelet som släppts hittils. Och jag anser nog att NHl09 är ett av de roligaste spelen att spela online ensam eller med en vän som jag lirat. Tjusningen med ett bra sportspel är att det aldrig tar slut och ett sportspel som fortsätter bjuda på oväntande mål och händelser efter över 200-300 matcher är top of the line.

Best Role-Playing Game

Gametrailers.com: Fallout 3

Gamespot.com: Fallout 3

Betyg i genomsnitt: 9,3 på 66 recensioner

I konkurens med Fable 2 så var Fallout 3 det mest innovativa och bästa rollspelet som släpptes i år. Ett år som gick utan nya spel från Final Fantasy serien till de större plattformarna så var inte konkurrensen mördande. Den största konkurrenten, Fable 2 ,har haft en mindre hype från start samt överlag ett sämre genomsnittsbetyg (ligger på 8,9 över 73 recensioner). Även om det är ett enormt högt betyg så räcker det inte hela vägen fram i år.
Fallout 3 har snygg grafik, en enorm värld och en historia och miljö som gör att man sugs in i världen. För mig som tidigare spelat rollspelet Mutant så känner man verkligen sig hemma i den värld som Bethesda skapat. Jag tycker även att man flörtat på ett bra sätt med båda parter av spelare. Dels de som helst spelar FPS och dels med de som helst spelar turbaserade rollspel. Fallout 3 bör utöver bästa rollspel vara en av de främsta utmanarna till årets spel.

0 Response to "Best of the best"