Hem Inlägg RSS Länkar


Jericho strikes back

Upplagd av Mr B kl. 14:40
Andra halvan av Jericho bjöd upp till oväntat underhållning. Med snyggare och roligare miljöer och nya monster och några referenser till Hellraiser så avslutade det starkt. Sättet som fienderna dyker upp och tempot i striderna förändrades också till att kännas lite mera välplanerade och mera slumpmässiga än den första halvan där man verkligen visst när det skulle komma monster.
Blodet tilltog och vissa banor som var väldigt snyggt designade var målade nästan från tak till golv i blod. Tanken med den värld man befinner sig ska ju vara lite "hell" influerat och hur världen skulle kunna se ut som "the firstborn" tog över den
I en bana där jag gick omkring och försökte suga in atmosfären såg jag en lampa som hängde ner från taket. Drog iväg ett par skott på den och tänkte att i ett bra spel så skulle lampan nu svaja och skuggorna på väggarna likaså......det gjorde den..blev riktigt förvånad över denna lilla detalj och kände direkt att de borde använt sig ännu mera av den lite skumma stämning som de svajande skuggorna gav.
Spelet har ju den teknik som krävs för att göra det så mycket bättre än vad resultatet ändå blev.


Jericho ser riktigt bra ut, ibland.

När de lägger in en del fiender som även rör sig lite långsammare som gör att man får större användning för snipervapnet gör även det att snittbetyget höjs för som alla vet så Sniper= Kul.
Ghostshell kulan med Snipern, som är ett skott du själv styr, kunde dock mått bra av lite roligare dödsanimationer, Fallout 3 gjorde det bra . Ett spel med 18 års gräns och vissa banor helt fyllda med blod kunde kostat på sig lite våldsammare animationer vid headshot.

Det kommer även partier i spelet när man skiljts från resten av gruppen och att spela dem med bra drag på högtalaren ger en bättre känsla av skräck och man blir lite paranoid jämfört med när man har hela gruppen med sig.

Den feta bossen Vicus är spelets mest minnesvärda karaktär. Han beskrivs som en tyrann som i 3000 år levt på människokött och äter det gärna under extrema sexuella orgier med stora fetisch inslag. Its fucked up. I hans badpalats pryder stora affischer och stora statyer väggarna och korridorer med hans läckra vältrimmade kropp. I polerna är det blod och människokött istället för vatten

Clive Barker har mer eller mindre bekräftat att en uppföljare ska komma, och slutet i spelet talar för att en 2:a bör eller måste komma. För slutet är en riktigt besvikelse om man hoppats få svar på något. Och om de kan ta till sig av vad som var fel på ettan så borde Jericho 2 leva upp till hypen som ettan hade innan det släpptes.


0 Response to "Jericho strikes back"