Hem Inlägg RSS Länkar


Are you afraid of the masked man?

Upplagd av Mr B kl. 12:54
Den spelserie som jag lagt ner mest timmar på är utan konkurrens NHL serien från EA Sports. Jag startade med det första spelet som kom till SNES som var NHLPA Hockey ´93. Då hade Mega Drivefans året innan fått ta del av starten till serien i EA Hockey. Det spelet hade dock bara landslag så det första spelet med riktiga licenser av EA kom både till Mega Drive och SNES.
Det blev ytterliggare ett par spel till SNES innan jag bytte och köpte NHL96 till PC. NHL96 var det första spelet där man kan säga att man började se tendenser till ett mera modernt spel med bättre modeller i 3d samt att man för första gången fick höra spelarnas namn vid tex mål eller utvisning. Och NHL spelades bäst på datorn fram till 2006 då NHL07 till xbox360 släpptes.

Hade en väldigt bra streak med NHL-spelandet fram till 2002 då jag kände att serien gick på tomgång. Och att värdet av att spela 82 matcher med slutspel mot datorn inte riktigt var så givande längre.

NHL07 till xbox360 blev comebacken. Hade precis köpt min xbox360 och kände direkt att suget efter att få sitta i soffan och lira hockey både mot kompisar och på nätet. Jag började mitt NHL spelande till NES 8bit och hockey är roligast på konsol. Detta har EA också insett och ger därför endast ut de "nya spelen" till PS3 och xbox360 medans PC spelarna får nöja sig med den äldre modellen utan skill stick. Den riktiga anledning är såklart att det är mera lönsamt släppa spel till konsol då piratkopiering inte är lika utbredd.
PC versionen till NHL09 finns det inte ens en lobby för att möta andra spelare online. För att spela mot andra måste man ha deras IP nummer och connecta rakt till deras dator, välkommen tillbaka till 1998. EA borde ha tryckt "Requires a 56k modem for use with online play" på kartongen.


NHL09 till xbox360 och PS3 är ett riktigt toppspel och bör räknas till en av de starkaste titlarna under spelåret 2008 som var enormt bra. Spelet har vunnit flera olika titlar för Sports Game of the Year, samt blivit nominerat till årets spel av både gamespot.com och gametrailers.com.
Skillsticken, man styr klubben med höger spak, är en lika stor revolution för hockeyspel som musen var för FPS spel. Och när EA nu haft 2 spel på sig att förfina känslan av att dribbla och skjuta med spaken så har de verkligen eliminerat den stelhet och problem som fanns när det introducerades till NHL07.
Jag spelar NHL09 någon timme varje dag, när jag har besök kan det bli 5-6 timmar långa pass med NHL. EA borde inkludera en spelklocka i nästa utgåva så man får se hur många dygn man spenderat med spelet, risken är kanske att man skulle må dåligt av att se resultatet.

Men en sak som var bättre förr var spelets intron. EA gjorde varje år ett nytt snyggt intro till PC versionen av spelet. Det är det ända som inte är bättre i dagens spel. 2003 bestod introt endast av NHL spelare som säger "EA sports its in the game" vilket inte kan räknas som en riktigt intro l. De hade sin start med NHL94 till Sega CD och gick i graven till NHL 2003. Man höll andan varje gång man för första gången instalerade ett nytt NHL. Hur peppad skulle man bli den här gången, kommer jag gå helt bananaz bara av introt och hur bra kommer inte spelet vara då :)

Top 3 intron till NHL serien.



3. NHL96



2.
NHL99



1. NHL98





0 Response to "Are you afraid of the masked man?"