Hem Inlägg RSS Länkar


Wiispel sjunker i pris

Upplagd av Mr B kl. 12:13

En rapport från EEDAR (Electronic Entertainment Design and Research) visar at Wii titlar snabbare sjunker i pris jämfört med sina konkurrenter, PS3 samt xbox360. Anledningen sägs vara spelet överlag inte säljer lika bra som sina konkurrenter från start och för att få iväg dem från hyllorna tvingas priset att dumpas. Känns inte som en överaskande nyhet faktiskt. Överlag så släpps det väldigt få bra titlar till Wii'et jämfört med de andra två konsolerna.
Det är främst hardcore titlar som saknas. Shooters, Rollspel, plattform och då främst från de stora kända serierna. Problemet för Nintendo är även att de spelen som faktiskt kan räknas i den kategorin inte håller samma klass som spelen till de andra 2 konsolerna. Spel som släpps till flera plattformer håller alltid sämst klass på Nintendos. Därför väljer många att köpa call of duty till xbox istället för det är bättre producerat, bättre grafik och bättre kontroll.

De spel som släpps till Nintendos konsol är inte tillräckligt bra och genomarbetade för att sälja till samma prisnivå som spelen till PS3 och Xbox360. Som konsument känner jag att varför ska jag betala 600-700 för att spel som har grafik som ett 6-7 år gammal spel och upplägg som känns mera som ett gratis flashspel.
Det spottas verkligen ut spel som känns ihop kastade för att rida på framgången som siffrorna visar att konsolen Wii har i dagsläget.
Ett spel som var Nintendos flaggskepp på E3 för några månader sedan var Wii Music. Det är många gånger den typen av ihop kastade koncept till spel som kommer till Wii just nu. Man får intrycket av att det är 20 personer som arbetat på det och färdigställt spelet på 5-6 månader.
Jämför det med Gears of war 2 och säg mig vart pengerna känns bättre investerade för konsumenten.

E3 Wii music presentation

5 Response to "Wiispel sjunker i pris"

  1. Inga-Maj Said,

    Haha, nu blev man ju verkligen inte sugen på att köpa det iaf!!

     

  2. lina Said,

    Bra, jag vill ha Wii!

     

  3. Christoffer Said,

    Man äger ju inte ett Wii för dom konsoll-exklusiva spelen direkt, utan för Virtual Console. Och där känns det ju verkligen som man får valuta för pengarna. Sedan så kommer det ju i.a.f. ett bra spel typ varannat år till wii, och så är den ju ganska snygg (plastig men snygg).

     

  4. Mr B Said,

    Virtual console är bra. klockrent faktiskt.
    Men retail spelen till fullpris är för dåliga.