Hem Inlägg RSS Länkar


En jänkare

Upplagd av Mr B kl. 15:36
En vanligt uppfattning bland Svensson på gatan är att Amerikanarna inte kan göra öl. De har druckit Bud och Miller och tror all Amerikansk öl smakar som blaskig öl.
Men om man bara skrapar lite på ytan så hittar man riktigt fina bryggerier och ölsorter. En av dessa har jag druckit i helgen.


Great Divide Brewing Co:
Hibernation Ale
8,1 %
29.90:-

Det första som jag la märke till var etiketten. Gammaldags stil och man lägger snabbt märke till den i hyllan. Man får känslan av att det är en öl som någon glömt kvar i en dammig källare och upptäckt lagom till julen 2008. Avslappnat namn: Hibernation Ale, sådant gillar vi.
Ölen har placerats på medaljplats i flera olika tävlingar.

Bryggeriet
Great Divide Brewing Co har lagt ner lite energi på namnet till en del av sina ölsorter. De säljer bland annat: Oaked Aged Yeti Imperial Stout och Hercules Double IPA.

Hibernation Ale har en rödbrun nyans i glaset och ser riktigt trevlig ut, ser ut som jul.
Det är ingen öl man tar med sig på fest och dricker ur flaskan. Men ta med den på fest och häll upp den i ett glas. Sedan när resten av expeterna sitter och försöker argumentera om varför Carlsberg Export är godare än Norrlands Guld så langar du fram denna.
Den är rejält kraftig i smaken och alkoholhalten passar bra in på smakstilen med ölen utan att på något sätt ta över smaken eller kännas tydlig.
Jag citerar en recension från en amerikansk sida. Så ni förstår vad som gäller.

"
“MAN!! This is one of the greatest winter beers there is... the taste is exquisite – all the flavors come together at exactly the same second in my mouth--sweet, chocolaty malt (kinda like cocoa powder), bitter, drying hops and flavor enhancing, warming, sweetening alcohol meet precisely at the same time on my tongue to create an infinitely complex beer that I just can't get enough of!"

1 Response to "En jänkare"

  1. Christoffer Said,

    Den här ölen är en av mina julfavoriter. Brukar köpa den varje år.