Hem Inlägg RSS Länkar


Wayne Gretzky Hockey

Upplagd av Mr B kl. 13:45
Fredag kväll 23.00 känns som en bra tid att spendera framför ett för mig helt okänt hockeyspel från 1990 till NES. Utvecklad av Fallout 3 skaparna Bethesda.

Det finns dåliga spel och så finns det Wayne Gretzky Hockey nivå på spelen. Men om man gnuggar ögonen en del så hittar man lite glädje i det. Det är kul att det är riktiga spelare med. För mig som växte upp med 90:tals NHL så är det grymt kul få se namn Som Craig Janney och Ron Hextall igen.

De har ändå jobbat lite med inramningen kring matcherna. På "jumbotronen" så rullar det texter om att äta på Joes och om olika bilar som står felparkerade.
Varje NHL arena har ju den Amerikanska och Kanadensiska flaggan men Gretzky hockey går 2 steg till och slänger in den Japanska och Danska. Naturliga val till ett hockeyspel.

Spelet släpptes alltså 1990, och då hade utvecklingen gått ganska långt med NES. Ändå så påminner det här grafiskt och ljudmässigt om nått som borde släppts kring början av 80:talet.
De har några "coola" ljudsamplingar men det låter mest plågsamt. Grafiskt ligger det mil ifrån Blades of Steel som var ett av 2 hockeyspel som släpptes i sverige till NES. Och då släpptes ändå det redan 1988.

Spelmässigt så är det ganska intressant att man bara styr en spelare på sitt lag. När man inte har pucken kan man kalla på pass från sina medspelare. Men det är plågsamt försöka spela det svårkontrollerat och grötigt. Om man ska fortsätta jämföra med Blades of Steel så ligger kontrollen lika långt efter som det gör rent grafiskt. Segt som smör att svänga, Gubbarna grötar ihop sig. Så fort man kommer nära motståndarna suger de tag i en och man tappar pucken.




0 Response to "Wayne Gretzky Hockey"