Hem Inlägg RSS Länkar


Nintendo E3

Upplagd av Christoffer kl. 11:38

Presskonferensen inleds med Reggie Fils-Aime att typ föklarar att Nintendo nu satsar på spelen. Och att en kontroll metod eller ny teknik inte blir riktigt bra om den inte har spel som kan backa upp. Med mottot "Technology is only a tool".

Sen kommer lite överraskande tidigt in i konferensen bilder på ett nytt Legend of Zelda. En film visar sedan Shigeru Myamoto som presenterar spelet. En annan snubbe demonstrerar på scenen hur det funkar och plötsligt dyker Shigeru himself upp på scenen. Ett tag in i demonstrationen får han dock problem med kontrollerna och man skyller på, av publiken medhavda trådlösa apparater.


Men trots tekniktrassel och en lite missnöjd Shigeru ser spelet intressant ut. Men det var ju liksom bara väntat. Spelet är gjort för Motion Plus så jag hoppas det kommer i nån bundle. Release väntar nån gång under 2011.

Mario Sports Mix visas upp men ser föga intressant ut. Efter det är det skryt ett tag. För att sedan visa upp ett nytt Partyspel för Mii:arna. Dans spel verkar ju vara the shit enligt spelutvecklarna för sedan visas ett till dansspel upp (både MS och Sony hade ett).

Golden Sun: Dark Dawn till DS ser intressant ut. Men är inte ett spel som skulle få mig att köpa en handhållen.

Härifrån går man vidare från Golden till Golden och släpper en bomb. November 2010 släpps Golden Eye Wii. Grafiken ser dock ut som tidig PS2, men det lär ju ändå vara intressant.


Epic Mickey ser rätt påkostat ut. Och är säkert bra. Man har lagt in en mekanik för att måla och sudda ut miljön i spelet som ser lite intressant ut ur problemlösarperspektiv. Action banorna i 2D ser också ut som dom skulle kunna vara bra.

Nintendo fortsätter nu att visa upp att man i år lyssnat på corespelarna och visar upp ett nytt Kirby i "garn-grafik". Det ser riktigt snyggt ut. Tycker personligen att det ser lite ut som en blandning mellan Yoshi's Island och LBP. Release i höst.

Reggie snackar lite DS-grejer sen dyker Metroid - Other M upp som faktiskt ser riktigt bra ut. Blandningen mellan förstaperson, tredjeperson och 2D plattformhoppande ser spännande ut.

Sen kommer en till bomb i form av en jätteapa. Ett nytt DK-Country. Ser också riktigt lovande ut och frambringar goda minnen från 16bitars eran. Release till julrushen verkar det som.


3DS får nog ett eget inlägg senare. Men den har i alla fall 3D-skärm utan glasögon och verkar ungefär lika kraftfull som ett Wii. Skulle jag någon gång behöva en handhållen konsoll så ser den väldigt intressant ut. För den som alltid velat spela ett nytt Kid Icarus i 3D är det dock ett mustbuy. Man visar även upp ett stort stöd från 3:e parts tillverkare.

Man måste säga att spelen gjorde den här konferensen. Äntligen känns det som om man får lite valuta för pengarna då man köpte ett Wii. Och skönt kändes det att man slutit bort Wiitality grejen och andra krimskrams tillbehör för att satsa lite på spelen. Det här var en glatt överraskande presskonferens som förmodligen kommer bli lite svår att toppa nästa år, om man inte släpper en ny konsoll som är kraftfullare än PS3:an med ett helt nytt Zelda i HD till kanske.

1 Response to "Nintendo E3"

  1. Mr B Said,

    Riktigt bra av Nintendo. flera högintressanta spel som man inte hade hört eller sett nått av innan. MSN gjorde inte alls det och Sony var lite bättre som visade upp Twisted Metal och Portal 2.