Hem Inlägg RSS Länkar


Super Turrican

Upplagd av Mr B kl. 14:58


Har spelat Super Turrican i helgen. Snes spel som släpptes av Factor 5 1993. Musiken var det första man reagerade på som var väldigt bra och är gjort av Chris Huelsbeck som man känner ifrån många c64 spel man lirat. Han har bland annat gjort musiken till Super Mario Bros kopian Giana Sister. En av de svåraste banorna är vinterbanan som även har en av de bästa musikspåret med bjällerklang i bakgrunden.

Turrican är galet svårt och har väldigt varierad bandesign med många olika typer av hopp och fiender som är specifika för respektive bana. Väldigt bra variation genom hela spelet.
Storyn handlar om nån evil dude som tar över planeter och man är en del i en styrka som ska skapa ordning i rymden. Riktigt svag story även för att vara ett plattformsspel till SNES. Men den här typen av spel är inte beroende av bra story utan lever på bra action, musik och bandesign. Har man inte kört det och har en 4-5 timmar över är det värt att spela. Som eftertexterna antyder finns en det uppföljare och den släpptes redan 1 år senare. Hoppas kunna lira det under veckan eller till helgen.

En grej som är värd att notera om man lirar det. På sista banan är all design mer eller mindre stulen från Aliens filmerna. Bifogar bilden på bossen på den banan. De har till och med face grabbers som hoppar ur från pulserande ägg.

The Queen?


Kung musik

0 Response to "Super Turrican"